Livsmedel

Vad gäller kring tillsyn av livsmedelsföretagen och vad gör du om du misstänker matförgiftning.

Tillsyn över livsmedelsföretagen

Miljöenheten har tillsyn över livsmedelsföretagen i kommunen och arbetar med att du som konsument ska känna dig trygg och säker när du handlar mat i affärer och kiosker. Du ska kunna äta mat på restauranger i kommunerna utan att bli sjuk eller känna dig lurad när du handlar mat. Det är länsstyrelsen som samordnar och vägleder den kommunala tillsynen. Livsmedelsverket är vår centrala tillsynsmyndighet.

Misstänkt matförgiftning

Om du misstänker att du blivit matförgiftad av mat eller dryck från restaurang, café, matsal, butik eller liknande kan du anmäla det till miljöenheten. Kontakta även sjukvården vid allvarliga besvär eller vid längre tids sjukdom.
Anmälan om misstänkt matförgiftning, Självservicelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Har du synpunkter eller frågor om företag och organisationer som hanterar mat kontaktar du miljöenhetens livsmedelsinspektör.

Starta livsmedelsverksamhet

Miljöenhetens livsmedelsinspektör kan hjälpa dig som har frågor om att starta café, restaurang, pizzeria, butik eller någon annan livsmedelsverksamhet.
Starta livsmedelsföretag

Torgförsäljning

Vid torgförsäljning gäller ordningsföreskrifter för torghandeln i Aneby kommun.
Ansökan om tillstånd för tillfällig försäljning/hyra av torgplats, Självservicelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dricksvatten ur egen brunn

Vatten är vårt viktigaste livsmedel och du som tar dricksvatten ur egen brunn har själv ansvaret för att ta prover på vattnets kvalitet.
Dricksvatten ur egen brunn

Livsmedelsavgifter

För tillsyn och prövning tar samhällsbyggnadsnämnden ut en avgift. Taxorna är fastställda av kommunfullmäktige. Livsmedelsavgifter                                                                                                                                                                      

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 juni 2019