Höstkonsert på söndag

Söndag 6 oktober kl 18:00 gästar Aneby Symphonic Band och Aneby kammarorkester Svarttorps kyrka. Båda orkestrarna har sin bas på Aneby kulturskola. Orkestrarna kommer mestadels att spela tillsammans och bildar då en symfoniorkester.

Aneby kammarorkester är en renodlad stråkorkester med medlemmar från näst intill hela höglandet i olika åldrar. Aneby kammarorkester uppstod 2001, ungefär i samma veva som orterna runt omkring på höglandet lade ner sina orkesterföreningar och musiksällskap. Konsertmästare är Anna Edmark och dirigent är Ulrik Lundström, cello- och gitarrlärare i Aneby.

Aneby Symphonic Band är en viktig plantskola för Kulturskolans duktiga elever från både högstadiet och gymnasiet. Den består även av musiklärare och duktiga amatörer från flera orter i regionen.

Repertoaren består av musik för symfonisk blåsorkester, samt utmanande och välklingande arrangemang av annan musik. ASB har funnits i flera decennier, och dirigeras sedan 2015 av Daniel Hedström, som även undervisar i träblåsinstrument på Kulturskolan.

Musiken som orkestrarna bjuder på spänner tidsmässigt från 1800-talet till nutid och innehåller både klassiskt, musik från film och musikal och argentinsk tango! Exempel på stycken är, Nimrod ur Edward Elgars Enigmavariationer, Finlandia och Valse Triste av Jean Sibelius, samt Libertango, en tango av Astor Piazzolla. Vidare blir det musik ur Pirates of the Caribbean och från musikaler av bl a Andrew Lloyd Webber.

Under konserten kommer Henrik Jonason att hålla en andakt.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 september 2019