Håll i, håll ut!

Skogsstig

Nu gäller det att vi är uthålliga och fortsätter följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Tillsammans kan vi bromsa smittspridningen av Covid-19. Skydda dig själv och andra!

Valborg blir inte som man har tänkt sig. Men håll fortfarande kontakt med dina nära och kära.
Ring, skriv eller skicka en uppmuntrande hälsning.

Ska du grilla, elda skräp eller fixa i trädgården under valborg? Eller varför inte ta en promenad i skogen. När du är ute i skogen gäller allemansrätten. Det är vårt gemensamma ansvar att ta hand om naturen och inte skräpa ner.

Här kommer lite råd kring eldning och på dinsäkerhet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa flera råd kring alla dessa områden.

Eldning utomhus

Kontrollera om det råder eldningsförbud
Kontakta räddningstjänsten eller gå in på kommunens hemsida för information. Ansvaret ligger på dig att kontrollera om eldningsförbudet råder eller inte. Även om eldningsförbud inte är utfärdat kan det vara ytterst olämpligt att elda.

Kontakta gärna räddningstjänsten
Om du planerar att elda sker alltid eldning på eget ansvar oavsett om du har gjort anmälan till räddningstjänsten eller inte.

Förbered dig
Se till att du har möjlighet att släcka elden ifall den skulle sprida sig samt att du har möjlighet att larma 112.

Elda när det är ljust
Tänk på att elda under dygnets ljusa timmar. En eld som brinner efter mörkrets inbrott syns långt och det är risk att någon larmar räddningstjänsten utan att någon fara föreligger.

Bevaka elden
Elden ska bevakas tills den inte längre utgör någon risk för brandspridning. Kontrollera så att det inte finns någon glöd kvar. Tänk på att glöd kan vara varm under en längre tid trots att elden har slocknat.

Vi önskar er en fin Valborgsmässohelg!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 april 2020