Kommunens nya skolchef – Rosemarie Segersson,
eller Rosie som hon kallas

Porträtt av en blond kvinna.

I höstas påbörjade vi rekryteringen av en ny skolchef. Glädjande nog var intresset stort och 26 ansökningar skickades in varav de flesta ansökningar höll en väldigt hög nivå. En rekryteringsgrupp med delaktighet från verksamhet och fackförbund arbetade med urval, och intervjuer genomfördes i två omgångar.

Efter den sista intervjuomgången genomförde vi personlighetstester och referenstagning på två kandidater. Vår kommundirektör Charlotte Johansson lyfte därefter Rosemarie Segersson som arbetsgivarens förslag till ny skolchef vid den kommunövergripande samverkansgruppen den 28 januari, och samtliga fackförbund var eniga med arbetsgivaren.

Därför har vi nu det stora nöjet att presentera vår blivande skolchef – Rosie Segersson
Rosie arbetar idag som rektor för Öxnehaga skolområde i Jönköpings kommun.

Hej Rosie, hur känns det att bli vår nya skolchef?
Det känns jätteroligt att ha fått förmånen att få bli skolchef i Aneby. Idag pendlar jag mellan Öxnehaga i Huskvarna och vårt hem i Ånaryd som ligger mellan Gränna och Ölmstad. Min nya färdväg blir genom en naturskön trakt via Bunn, Vireda, Hullaryd och Lommaryd för destination Aneby.

Efter nio härliga, utmanande och lärorika år som rektor för Öxnehaga skolområde så ser jag med spänning fram emot att få lära känna Anebys förskolor och skolor. Jag har tagit del av ert arbete med att ge Anebys barn och unga en god start i livet och ge dem förutsättningar att bli delaktiga i vårt samhälle och få de kunskaper de behöver för ett gott liv.

Många är nyfikna och vill veta mer om dig, vill du berätta lite?
Absolut! Min man och jag bor i ett gammalt hus som jag gillar att fixa med- både utomhus och inomhus. Vi har fyra pojkar – Calle, Olle, Wille och Pelle. I familjen finns även Calles fru Sofia.

Det har varit mycket fotboll och innebandy som vi varit engagerad i under barnens uppväxt men nu får man finna sig i att de klarar sig själva. En del av min fritid lägger jag på engagemang i bland annat Erikshjälpen där jag sitter i styrelsen.

Vad har du för förväntningar på ditt nya arbete?
Jag ser fram emot att få vara en del av det arbetet som ligger framför oss. Jag hoppas kunna berika det, ge inspiration, ge förutsättningar för en god arbetsmiljö och utveckling av undervisningen där vi tillsammans skapar förutsättningar för våra barn och elever att nå sina mål och drömmar.

Mina första dagar och veckor vill jag ta del av era tankar och visioner, svårigheter och utmaningar.

Tack för pratstunden, vi ser fram emot att lära känna dig mer när du väl är på plats efter sommaren!
Jag ser verkligen fram emot det. Ha det gott och så får vi hoppas att covid-19 gjort sitt för den här gången så vi kan ses ”på riktigt”!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 februari 2021