Torbjörn Jansson föreslås som ny kommundirektör

Torbjörn Jansson, föreslås som ny kommundirektör i Aneby kommun.

Under hösten har en rekryteringsprocess pågått i syfte att rekrytera en ny kommundirektör efter Charlotte Johansson som går i pension från sista februari 2022. Rekryteringen är nu avslutad och förslaget är att Torbjörn Jansson blir vår nya kommundirektör. Om kommunstyrelsen säger ja den 6 december, blir Torbjörn vår nya kommundirektör inom kort.

Efter höstens rekrytering finns det nu en kandidat kvar till uppdraget som kommundirektör, Torbjörn Jansson. Beata Allen (C), Caroline von Wachenfeldt (M) och Arijana Jazic (S) har varit kommunstyrelsens representanter i rekryteringen och de är alla mycket nöjda med att presentera Torbjörn som slutkandidat.

– Torbjörn är en mycket erfaren chef och ledare och har flera egenskaper och förmågor som kommer att bidra till mycket gott för Aneby kommun. Han besitter en stark drivkraft i att utveckla människor och organisationer och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Torbjörn för att utveckla Aneby kommun, säger Beata Allen.

Under kommunstyrelsens sammanträde den 6 december beslutas det om Torbjörn Jansson blir vår nya kommundirektör.

Torbjörn Jansson fyller strax 52 år och bor i Huskvarna. Torbjörn är utbildad fritidsledare och grundskollärare och fick sitt första rektorsuppdrag år 2000 på Tenhults Naturbruksgymnasium. En tjänst som han hade i åtta år. Därefter arbetade Torbjörn som rektor vid Prolympia i Jönköping. 2010 påbörjade Torbjörn sin nuvarande anställning på AcadeMedia, ett utbildningsföretag med verksamhet i Sverige, Norge och Tyskland. Där har han haft olika roller i ledande befattningar.

– Aneby kommun behöver en kommundirektör med förmågan att kunna hantera såväl det interna arbetet, som det externa. Detta i kombination med en prestigelöshet och flexibilitet som krävs i rollen som kommundirektör i den lite mindre kommunen, då arbetet kräver både strategiskt och operativt arbete. Därför känns det tryggt att vi kan föreslå Torbjörn till ny kommundirektör, som i rekryteringsprocessens olika delar visat sig väldigt stark inom detta, säger Beata Allen.

Som kommundirektör blir Torbjörn den högste tjänstepersonen i kom­munens organisation. Det inne­bär att han är utsedd av kommun­styrelsen och har ansvar för att planera, leda och samordna all kommunal verksamhet.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 november 2021