Information gällande uthyrning av simhallen

Närbild på en simbassäng.

Närbild på en simbassäng.

Från och med 1 november förändras reglerna kring uthyrning av simhallen. Detta för att kommunens obligatoriska och lagstyrda verksamhet ska kunna fortgå.

En obligatorisk verksamhet skulle kunna vara skolornas simundervisning eller aktiviteter inom hälsofrämjande arbete. Anledningen är att vattenkvaliteten måste kunna hållas inom godkända gränsvärden. För närvarande ligger gällande värden avseende klorhalt för vattnet på gränsen till vad som är acceptabelt, samtidigt som reningsanläggningen körs på maxflöde. De omständigheter som primärt påverkar vattenkvaliteten är antalet badande, vattentemperaturen och en god hygien.

­­- Aneby kommun måste i första hand prioritera de egna kärnverksamheterna och den verksamhet vi är skyldiga att bedriva. Vi kommer inom de närmsta veckorna se över förutsättningarna för uthyrning av badhuset för privatpersoner och andra externa aktörer. Förändringen gäller inte de personer eller aktörer som sedan tidigare har bokat in sig under hösten, säger Mikael Fornander, kommundirektör Aneby kommun.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 november 2022