Nu börjar Aneby kommun med digitala fakturor

Från och med den 15 februari får du som är ansluten till en digital brevlåda dina fakturor från Aneby kommun dit. En digital brevlåda är en tjänst där du kan få digital post, istället för att få det på papper. Post som inte gäller fakturor kommer i dagsläget till dig som vanligt.

Digital brevlåda

För dig som är ansluten till en digital brevlåda kan du numera få dina fakturor från Aneby kommun dit. Om du valt att ta emot fakturor till din digitala brevlåda gäller det samtliga fakturor som du får från kommunen, oavsett vilken verksamhet som fakturan kommer ifrån. Har du en digital brevlåda med betalfunktion kan du både se och betala din faktura direkt i applikationen eller på hemsidan. Alla uppgifter såsom OCR-nummer och förfallodatum är redan ifyllda. Saknas betalfunktion i din digitala brevlåda kommer du endast kunna se och granska fakturor.

Autogiro

Har du idag autogiro och istället vill ha fakturor via digital brevlåda måste kommunen meddelas.

E-faktura

Har du idag e-faktura kommer fakturan även fortsättningsvis att hanteras som en e-faktura.

Hur ansluter jag mig till en digital brevlåda?

På Skatteverkets hemsida kan du läsa mer om hur du ansluter dig till en digital brevlåda. Om du istället vill anmäla e-faktura gör du det via din internetbank. Du anmäler inte digital brevlåda eller e-faktura genom kommunen.

Från och med 15 februari gäller:

  • För närvarande är det endast fakturor som kommer till den digitala brevlådan, inte annan post.
  • Om du har registrerat e-faktura kommer du fortsätta få din faktura genom det systemet.
  • Om du inte är ansluten till en digital brevlåda och inte registrerat dig för e-faktura får du dina fakturor per post som vanligt.

Om du är ansluten till en digital brevlåda kan du få dina fakturor från Aneby kommun därigenom. På Skatteverkets hemsida kan du läsa mer om digitala brevlådor.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 februari 2023