Kulturpriset 2023 tilldelas Lommaryds kultursällskap (Lokus)

Bild

Håkan Molander, Li Ohlson Carlsson, Jimmy Söderholm, Håkan Lindström och Kenny Carlsson i Lommaryds kultursällskaps styrelse.

Priset kommer att delas ut vid nationaldagsfirandet i Frinnaryds bygdegård den 6 juni. Nedan kan du läsa motiveringen till priset

 

Lommaryds kultursällskap, Lokus, arrangerar återkommande ett brett och skiftande kulturprogram, och alltid med en hög konstnärlig kvalitet. Det gamla missionshuset i Lommaryd har omvandlads till en unik och spännande mötesplats där både författarsamtal, blues- och jazzkvällar, stumfilmkväll och pubkvällar med livemusik erbjuds, för att nämna några exempel.

Besökare som gästar från kringliggande kommuner och storstäder blir mäkta imponerade av arrangemangen. Programgenomförandet, organisationen och atmosfären är delar av en helhet som levererar en upplevelse som lever kvar långt efter det enskilda arrangemanget.

Lommaryds kultursällskap är en fin förebild som visar att landsbygden kan attrahera intressanta föreläsare och artister och samtidigt locka besökare från kommunens alla hörn men även långväga besökare.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 maj 2023