Nu öppnar Aneby bibliotek igen!

Bild

Bild på entrén till Aneby bibliotek

Efter en längre period av renoveringsarbete har Aneby biblioteket äntligen öppnat igen. Biblioteket nyöppnades torsdagen den 15 juni och det var många, både gamla och nya, besökare som kom in för att ta del av bibliotekets utbud.

Renoveringen, som till att börja var tänkt som en takrenovering, utvecklades till en totalrenovering av golv, väggar och tak, där man nu bland annat har ny belysning, ett förbättrat ventilationssystem och uppfräschade toaletter. Det finns även en ny utlåningsautomat som gör det enklare att låna böcker och andra medier.

- Renoveringen innebär verkligen ett lyft för hela verksamheten och gynnar både besökarna och dem som arbetar på biblioteket, säger Gunilla Crona, kultur- och fritidschef.

Bild inifrån Aneby bibliotek

Under perioden av renovering har ett tillfälligt bibliotek funnits vid Fredstorget, där verksamheten har kunnat fortgå om än i något mindre skala. 

- Det har varit viktigt att kunna erbjuda bibliotekets utbud och aktiviteter även under renoveringsarbetet och personalen har gjort ett fantastiskt arbete med att tillskapa möjligheter för detta. Öppningen i torsdags blev lyckad. Vi har sett fram emot att få träffa alla och öppna upp vårt fina bibliotek, avslutar Crona.

Meröppet kommer att vara igång inom kort. Håll utkik på kommunens hemsida och sociala medier för att uppdatera dig om den senaste informationen. Du kan även hitta information från biblioteket på denna sida. Länk till annan webbplats.

Mellan 26 juni - 13 augusti har biblioteket sommartider:

  • Måndag kl 14.00 - 18.00
  • Tisdag - Fredag kl 10.00 - 14.00
Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 juni 2023