Sandupptagning under våren 2024

Närbild på en sopbilar som sopar upp grus och sand från gatan.

Vårtecken - sandupptagning.

Under vecka 13 påbörjas sandupptagning från gatorna i Aneby kommun. Därför ombeds fastighetsägaren att göra rent på gångbanor eller motsvarande.

Våren 2024 planerar vi att påbörja sandupptagningen i Aneby öster om järnvägen under vecka 13 därefter fortsätter vi med västra delen av Aneby och avslutar med ytterområdena (övriga samhällen). Om allt går som det ska och vädret tillåter beräknas vi vara klara under vecka 19.

Du som fastighetsägare ombeds att göra rent på gångbanor eller motsvarande innan påbörjandet av sandupptagningen. Sopa ut sanden på trottoaren eller liknande mot gatan, så att det följer med vid sopningen.

Avvikelser kan förekomma till exempel vid ogynnsamt väder, så som regn eller minusgrader.

Information kring sandupptagning

Det är svårt att ange en exakt vecka som sandupptagningen kommer att ske i och med att sopningen är så beroende av väder och temperatur. Om det regnar mycket blir det för blött att sopa och om det blir kallt kan man inte heller sopa. Sandupptagningen kan bara göras vid plusgrader eftersom vattnet som sprutas ut för att binda dammet annars fryser. De planerade veckorna ovan är preliminära på grund av detta, men ambitionen är att sopa gatorna så fort vädret tillåter utifrån planen.

Frågor besvaras av Tekniska enheten, som nås via växeln eller e-post.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 mars 2024