Invigning av Fritidsgården Källan

Torsdagen den 22 augusti invigdes den nyrenoverade fritidsgården Källan på Fredstorget. Kultur- och fritidschef Gunilla Crona ledde ceremonin och uttryckte sin tacksamhet till alla som bidragit till projektets framgång.

Jag vill hälsa er alla hjärtligt välkomna till invigningen av fritidsgården Källan. Vi är glada att se så många här idag! Ett stort tack till Aneby kommun, Aneby bostäder, företag, organisationer, kyrkor och privatpersoner som har gjort detta möjligt!

Gunilla riktade även ett särskilt tack till fritidsledaren Christoffer och de elever som varit involverade från början i både planerings- och renoveringsarbetet. Jesper, Sophia och Rasmus har gjort ett fantastiskt jobb tillsammans med Christoffer, och de kommer fortsätta att utveckla verksamheten framåt.

En plats för gemenskap och kreativitet

De nyrenoverade lokalerna är nu redo att ta emot barn och unga, och verksamheten kommer att formas tillsammans med ungdomarna. "Barnens behov och idéer är centrala för oss, och vi ser fram emot att skapa en meningsfull fritid tillsammans,” förklarade Gunilla.

Namnet Källan valdes genom en omröstning bland eleverna i kommunens skolor. Fritidsgården ska vara en källa till glädje, vänskap och trygghet, samt en plats som ger hopp och framtidstro.

Engagerade ungdomar och personal

Fritidsledare Christoffer uttryckte sin glädje över att äntligen vara igång. Det har varit mycket arbete med att få lokalerna klara, och eleverna i fixargruppen har gjort ett fantastiskt jobb med att välja färger och tapetsera.

Två tjejer som deltog i invigningen berättade att de ser fram emot att ha en plats att hänga på, antingen på långrasterna eller efter skolan när de väntar på bussen hem. Ett gäng killar uttryckte sin entusiasm över att äntligen ha en fritidsgård att gå till.

Öppettider

Källan kommer att ha öppet på torsdagar men start vecka 35.
Kockan 14.00-17.30 årskurs 4-6
Klockan 18.00-21.00 årskurs 7-9

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 augusti 2024