Brandman på jobbet-dagen

Blå bakgrund med två brandmän med texten brandman på jobbet dagen.

Tisdagen den 3 september firar vi Brandman på jobbet-dagen. Några av våra medarbetare är brandmän i beredskap och arbetar till vardags inom olika yrken som administration, skola och industri.

Syftet med Brandman på jobbet-dagen är att synliggöra både brandmännen och deras huvudarbetsgivare. Dagen ska också väcka intresse för arbete inom räddningstjänsten och uppmuntra fler arbetsgivare att anställa brandmän i beredskap.

Att vara brandman i beredskap innebär att man har brandmannayrket vid sidan av sitt vanliga arbete. Vid larm har de bara några minuter på sig att lämna hemmet eller arbetsplatsen, ta sig till den lokala brandstationen, byta om och åka till olycksplatsen.

Säg hej till några av våra brandmän

Håll utkik under tisdagen – kanske får du syn på några av våra deltidsbrandmän.

Richard Palmér - Resursperson på Furulidskolan, Aneby kommun.
Efter att ha gått en militär brandmansutbildning för ungefär 20 år sedan ville Richard tillbaka till yrket. Han tycker att det är betydelsefullt att vara brandman; det finns tydliga strukturer och rutiner, och man får jobba i ett bra team.

Markus Levin - Mekanisk konstruktör på Attends
Det ger en extra spänning i vardagen att vara brandman; man vet aldrig hur veckan kommer att se ut när man går på beredskap. Gillar man teknik är det ett spännande yrke med mycket rolig och teknisk utrustning.

Joacim Eklund - Administratör, fastigheter, gata/park på Tekniska avdelningen, Aneby kommun
Att vara brandman tycker Joacim är otroligt givande. Man får hjälpa människor och det är extra kul att man har en bra sammanhållning i gruppen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 september 2024