Nu på måndag börjar Beredskapsveckan

När bild av händer som fyller en vattendunk i ett kök, i bakgrunden konserver.

Foto: Melker Dahlstrand, MSB

En temavecka med mängder av aktiviteter runt om i landet, för att vi alla ska lära oss mer om hot, risker och beredskap.

Under Beredskapsveckan (23 – 29 september) satsar Aneby kommun på bland annat en tipspromenad. Temat för veckan är Sätt i gång! och förhoppningen är att fler invånare ska hitta sammanhang att engagera sig lokalt.

”Sätt i gång!” är en uppmaning till att bygga beredskap och har fått över 200 kommuner, flera statliga myndigheter, företag och organisationer att uppmärksamma veckans budskap och ordna aktiviteter.

Årets tema - Sätt i gång!

Med årets tema vill Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) få fler människor att gå från tanke till handling och ta det sista praktiska steget för att skaffa sig en god egenberedskap så att man klarar sig minst en vecka utan samhällets stöd vid kriser och krig. Både privatpersoner och kommunala verksamheter uppmuntras att sätta i gång.
- Vi deltar i Beredskapsveckan och satsar bland annat på en tipspromenad kring temat, säger Ida Stenvall, beredskapssamordnare i Aneby kommun.

Vill du gå tipspromenaden?

Tipspromenaden startar måndag 23 september och slutar söndag den 29 september. Hämta en svarstalong i kommunhusets reception (under våra öppettider), eller till helgen ta en lapp vid vita postlådan vid personalingången av kommunhuset (vid cykelställen). Tipsrundan går runt kommunhusets kvarter. När du svarat på frågorna lämna in lappen i receptionen, eller lägg den i den vita postlådan. Vinnarna meddelas via telefon.

Läs mer om Krisberedskap via länkarna här under:

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 september 2024