Orkester och ensemble

Kulturskolan har många orkestrar och ensembler. Du får plats på just den nivå som du befinner dig. Den här undervisningen, som är gratis med några undantag, har du förmånen att vara med i redan efter ett år.

Stjärnstråkarna är vår nybörjarorkester.

Stråksvängarna är vår yngsta stråkorkester.

Blåsdraget är vår yngsta blåsorkester.

Ungdomsorkestern är vår ungdomssymfoniorkester med blås-, slagverks- och stråkelever i åldrarna 12-16 år.

Pop/Rockgrupper har vi tre stycken på kulturskolan. Två grupper för elever i högstadiet och uppåt samt en grupp för elever på mellanstadiet. I Pop/rockgrupperna träffas vi en gång i veckan för att spela tillsammans. Vi spelar dagsaktuella låtar, men även klassiska pop/rocklåtar. Eleverna har i de äldre grupperna stort inflytande över repetoaren. Man får oftast möjlighet att spela i pop/rockgrupp efter att man spelat enskilt några terminer.

Aneby kammarorkester är en stråkorkester där även vuxna är välkomna. Upptagningsområdet är Aneby, Nässjö, Eksjö, Tranås och Ydre. Nuvarande ålderskategorier är 13-88 år. Dirigent Ulrik Lundström.

Aneby Symphonic Band är vår blåsorkester för äldre elever där även vuxna är välkomna. Orkestern spelar blandade musikstilar, både enklare och utmanande i svårighet. Upptagningsområdet är Aneby, Nässjö, Eksjö och Vetlanda. Dirigent Daniel Hedström.

Kulturskolechef

Besöksadress

Storgatan 48

578 22 Aneby

Postadress

Box 53 | 578 22 Aneby

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 december 2023