Välkommen till Aneby bibliotek

Aneby bibliotek

Sommarlån på alla böcker!

Nu kan du ligga och läsa extra länge på stranden i sommar. Tryckta böcker och ljudböcker på cd lånade till och med den 31 juli får 8 veckors lånetid. Så att du får gott om tid att koppla av med några av alla spännande, roliga och intressanta böcker som vi har. Kom också ihåg att du kan lyssna på ljudböcker och läsa e-böcker i appen biblio. Då gäller lånetid 4 veckor precis som vanligt, men vill du ha tillgång till boken längre så lånar du den bara igen. Vi önskar er alla en skön sommar med många härliga läsupplevelser!

Du som är kreativ! Välkommen att vara med i vår sommarutställning

Håller du på med hantverk, slöjd, målning, teckning, skultpur, keramik, foto eller något annat kreativt? Vi bjuder in alla Anebybor att delta i bibliotekets sommarutställning med något du gjort själv.
Välkommen att lämna in ett bidrag vecka 26 och 27. Allt kommer att visas i utställningen som pågår i juli och augusti.

Hemleverans av böcker

För dig som sitter i karantän eller tillhör riskgrupper och inte kan ta dig till biblioteket på egen hand börjar vi nu på försök att leverera böcker direkt hem till dig. Till att börja med gäller detta i centralorten Aneby. Det går också fint att skicka en släkting eller vän som kan hämta din beställning på biblioteket. För dig som händelsevis inte vet riktigt vad du vill läsa kan vi även packa en kasse med ett par böcker som vi tror ska passa om du berättar vad du tycker om.

Vi kommer att leverera på tisdagseftermiddagar och för din och vår säkerhet lämnar vi leveransen vid ytterdörren.
Välkommen med din beställning via telefon eller e-post. Uppge ditt personnummer eller lånekortsnummer vid beställningen.

Information om Coronaviruset, Covid-19

Aneby kommun och biblioteket följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Du hittar den senaste informationen här.
Biblioteket har öppet som vanligt, men det är viktigt att du som är sjuk eller känner av minsta symtom stannar hemma.
Vi vill påminna om att du enkelt kan låna om dina böcker hemifrån via vår bibliotekskatalog. Du har också alltid tillgång till våra digitala tjänster: e-böcker, ljudböcker och film.

Ring eller skicka ett mail till oss om du ber någon annan hämta dina reserverade böcker eller om du behöver hjälp med något annat biblioteksärende, men har svårt att komma till biblioteket. Under rådande omständigheter vill vi såklart hjälpa till så gott vi bara kan.

I tider av oro sprids lätt felaktig information och rykten.

Alfabeta har publicerat en bok om Corona för barn.

Information on Corona in other languages:

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 september 2020

Kontakt

 • Aneby bibliotek

  0380-46245

  biblioteket@aneby.se

  Besöksadress

  Köpmansgatan 2 | 578 32 Aneby

  Postadress

  Box 53 | 578 22 Aneby

  Bemannade öppettider

  Måndag 14-18

  Tisdag 11-17

  Onsdag 11-17

  Torsdag 10-13

  Fredag 10-13

  Meröppet klockan 7-22