Välkommen till Aneby bibliotek

Aneby bibliotek

Nya riktlinjer på biblioteket med anledning av covid-19

Biblioteket följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har därför inte längre bemannade öppettider, utan övergår endast till Meröppet dagligen kl. 10-20. Enligt de skärpta restriktionerna får max 8 personer vistas i biblioteket samtidigt. Tack för visad hänsyn och förståelse för detta.

Det är viktigt att du som är sjuk eller känner av minsta symtom stannar hemma. Om du måste besöka biblioteket, tänk på att göra ditt besök så kort som möjligt och håll alltid avstånd till andra besökare.

Personlig service

Om du inte har meröppet, tillhör en riskgrupp eller har andra behov av personlig service, kontakta oss på telefon eller via mail. Vi jobbar på för att hjälpa er så gott vi kan under rådande omständigheter. Vi finns tillgängliga vardagar kl 09-16 via telefon och e-post:
0380-46245
biblioteket@aneby.se

Vill du hålla dig uppdaterad om vad som händer på Aneby bibliotek? Besök gärna vår facebooksida:

Hemleverans av böcker

För dig som sitter i karantän eller tillhör riskgrupper och inte kan ta dig till biblioteket på egen hand, levererar vi nu böcker direkt hem till dig. Till att börja med gäller detta i centralorten Aneby. Det går också fint att skicka en släkting eller vän som kan hämta din beställning på biblioteket. För dig som händelsevis inte vet riktigt vad du vill läsa kan vi även packa en kasse med ett par böcker som vi tror ska passa om du berättar vad du tycker om. För allas säkerhet lämnas leveransen vid ytterdörren. Vi återlämnar gärna även de böcker du redan lånat.

Välkommen med din beställning via telefon eller e-post. Uppge ditt personnummer eller lånekortsnummer vid beställningen.

Digitala tjänster

Vi vill påminna om att du enkelt kan låna om dina böcker hemifrån via vår bibliotekskatalog. Här kan du också reservera de böcker du önskar. Då plockar personalen fram dem och placerar dem i reservationshyllan åt dig för snabb och enkel avhämtning. Om någon annan agerar ombud för dig, vänligen kontakta personalen. Du har också alltid tillgång till bibliotekets digitala tjänster: e-böcker, ljudböcker och film.

Vill du ha nyheter och information via e-post från Aneby bibliotek?

Är intresserad av att få andra e-postutskick än till exempel övertidvarningar och reservationsmeddelande från Aneby bibliotek? Då kan du aktivera den funktionen genom att klicka på länken nedan. Klicka dig sedan vidare till "Mina uppgifter". Scrolla ner till "Meddelanden" och klicka på "Visa". Bocka i rutan för "Allmänna utskick". Gå även in på din "Användarprofil" och kontrollera att dina uppgifter och din e-post är uppdaterade.

Följer du Aneby bibliotek på Facebook?

Gilla oss gärna på Facebook så får du aktuell information, nyheter och boktips från oss på bibblan.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 november 2020

Kontakt

 • Aneby bibliotek

  0380-46245

  biblioteket@aneby.se

  Besöksadress

  Köpmansgatan 2 | 578 32 Aneby

  Postadress

  Box 53 | 578 22 Aneby

  Med anledning av Covid-19 har vi endast meröppet alla dagar mellan klockan 10-20.


  Ring eller maila före ditt besök om du behöver hjälp med dina biblioteksärenden. Vi svarar på telefon och e-post:
  Måndag- torsdag 10-16
  Fredag 10-14