Välkommen till Aneby bibliotek

Meröppet ur funktion!

Vårt Meröppetsystem är ur funktion och ett nytt har beställts. I väntan på leverans av det nya systemet anpassar vi oss efter era behov av mer varierande öppettider under juni månad.

Därför kommer bibliotekets dörrar vara öppna för självservice:
Måndagar 14-19
Tisdag-Torsdag 10-16
Fredagar 10-14
Lördagar 10-13
Detta gäller från och med 1 juni till 30 juni.

Vid behov av personlig service, kontakta oss via telefon eller e-post. Om du behöver hjälp i samband med ditt besök, vänligen kontakta oss för att boka en tid innan du kommer till biblioteket.

Biblioteksservice via telefon och e-post:
Måndag-Torsdag 10-16
Fredagar 10-14

Du kan nå oss på telefon 0380-46245 och e-post biblioteket@aneby.se. Kontakta oss gärna med frågor och funderingar så hjälper vi er!
Självklart går det fortsatt bra att boka en tid med oss för att få personlig service vid ditt besök.

OBS!
Under vecka 22, 31/5-4/6, kommer våra dörrar och fönster att putsas. Under tiden våra dörrar putsas behöver vi ha dem stängda en liten stund. Vi ber om tålamod under denna tid.
Den 17 och 18 juni är Aneby bibliotek helt stängt (ej meröpppet) på grund av att våra golv ska storstädas och ytbehandlas. Vi svarar på telefon och e-post som vanligt dessa dagar.

Rådande riktlinjer på biblioteket med anledning av covid-19

Använd biblioteket så här!
MAX 8 BESÖKARE

 • Det är viktigt att du som är sjuk eller känner av minsta symtom stannar hemma
 • Besök biblioteket ensam och håll avstånd till andra besökare
 • Behöver du hjälp inför besöket? Ring eller maila oss!
 • Har du ett viktigt ärende? Kontakta oss så bokar vi tid för personlig service.
 • Vi erbjuder hemleverans till riskgrupper eller utlämning av böcker om du inte vill gå in i lokalen. Ring eller maila oss!
 • Tack för att du följer reglerna så att vi kan fortsätta ha dörrarna öppna

Hemleverans av böcker

För dig som sitter i karantän eller tillhör riskgrupper och inte kan ta dig till biblioteket på egen hand, levererar vi nu böcker direkt hem till dig. Till att börja med gäller detta i centralorten Aneby. Det går också fint att skicka en släkting eller vän som kan hämta din beställning på biblioteket. Om någon annan agerar ombud för dig, vänligen kontakta personalen. För dig som händelsevis inte vet riktigt vad du vill läsa kan vi även packa en kasse med ett par böcker som vi tror ska passa om du berättar vad du tycker om. För allas säkerhet lämnas leveransen vid ytterdörren. Vi återlämnar gärna även de böcker du redan lånat.

Det går också bra att få böckerna utlämnade för upphämtning utanför biblioteket om du helst avstår i från gå in i lokalen eller saknar meröppet.

Välkommen med din beställning via telefon eller e-post. Uppge ditt personnummer eller lånekortsnummer vid beställningen.

Digitala tjänster

Vi vill påminna om att du enkelt kan låna om dina böcker hemifrån via vår bibliotekskatalog. Här kan du också reservera de böcker du önskar. Då plockar personalen fram dem och placerar dem i reservationshyllan åt dig för snabb och enkel avhämtning. Om någon annan agerar ombud för dig, vänligen kontakta personalen. Du har också alltid tillgång till bibliotekets digitala tjänster: e-böcker, ljudböcker och film.

Betala

Nästan allt på biblioteket är gratis, men eventuella avgifter vid försening och fjärrlån samt kopior betalar du enkelt i samband med ett besök på biblioteket. Vi tar både kontanter och kort.

Du kan också välja att betala med swish, både på biblioteket och hemifrån. Numret är 123 001 95 21. Märk betalningen med vad det gäller, som försening, fjärrlån, kopior etc. Tänk bara på att det kan dröja lite innan vi tar bort skulden från ditt konto, om vi inte är på plats när du swishar, eftersom vi får kännedom om betalningen i efterhand.

Vill du ha nyheter och information via e-post från Aneby bibliotek?

Är intresserad av att få andra e-postutskick än till exempel övertidvarningar och reservationsmeddelande från Aneby bibliotek? Då kan du aktivera den funktionen genom att klicka på länken nedan. Klicka dig sedan vidare till "Mina uppgifter". Scrolla ner till "Meddelanden" och klicka på "Visa". Bocka i rutan för "Allmänna utskick". Gå även in på din "Användarprofil" och kontrollera att dina uppgifter och din e-post är uppdaterade.

Följer du Aneby bibliotek på Facebook?

Gilla oss gärna på Facebook så får du aktuell information, nyheter och boktips från oss på bibblan.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 juni 2021

Kontakt

 • Aneby bibliotek

  0380-46245

  biblioteket@aneby.se

  Besöksadress

  Köpmansgatan 2 | 578 32 Aneby

  Postadress

  Box 53 | 578 22 Aneby

  Dörrarna öppna för självservice 1-31/6
  Måndag 14-19
  Tisdag- torsdag 10-16
  Fredag 10-14
  Lördag 10-13

  Biblioteksservice endast via telefon och e-post:
  Måndag-torsdag kl. 10-16
  Fredag kl. 10-14
  Telefon: 0380-462 45
  E-post: biblioteket@aneby.se

  Bemannad öppettid: Personlig service efter bokning

  Meröppet ur funktion- nytt system beställt

  Swishnummer för betalning: 123 001 95 21