Dans

Blandad dans för barn och unga i åldrarna 4 år till tredje året på gymnasiet.

Barndans 4 år - årskurs 1

Grupperna är som en blandning av barndans och lek. Barndans utgår från varje enskilt barns rörelseförmågor. Barn lär sig bäst genom lek och därför sker undervisningen på ett lekfullt och tryggt sätt. Musiken är varierad och lätt att dansa till. I lekar och improvisationer får barnen lära känna sitt dansuttryck. På barndansen deltar inte föräldrarna.
Lektionslängd: 30 minuter.

Dansmix årskurs 2 - 6

Dansmixen är en fortsättning på barndansen där barnen får prova balett, street, jazz och modernt. Undervisningen innehåller mer tekniska danssteg än barndansen, men ändå på ett lekfullt sätt. Barnen förbättrar rytmkänsla, kreativitet, koncentrationsförmåga, dansglädje och musikalitet. Eleven får lära sig grunderna och utveckla sitt eget sätt att uttrycka sig. Enkla danssteg sätts ihop till olika danskombinationer.
Lektionslängd: 60 minuter

Zumbadans årskurs 7 - 9

Zumbadans är en blandning av afro, latino, hip-hop och reggaeton. Varje lektion innehåller pulshöjande uppvärmning, koreografi och avslappning. Deltagarna förbättrar sin koordination och kondition samt stärker självförtroende. Lektionerna förbereder eleverna att uppträda och lär dem att arbeta i grupp. Lektionslängd: 60 minuter

Balett årskurs 7 - årskurs 3 på gymnasiet

Balett är en långsammare form av dans som kräver bra hållning, starka muskler och flexibilitet. Vid varje lektion förbereder läraren olika övningar som förbättrar dessa egenskaper och lär grundläggande balettpositioner. Passen börjar med uppvärmning vid balettstång och på golvet, sedan jobbar eleverna med koreografi, lektionerna avslutas med stretching.
Lektionslängd: 60 minuter

null har fel mall, måste använda mallen Kontaktkort

Kontakt

 • Kulturskola

  Undervisning i olika instrument. Sång och dans i grupp och enskilt med medverkan i ensembler och orkestrar.

  Besöksadress

  Storgatan 23 | 578 31 Aneby

  Postadress

  Box 53 | 578 22 Aneby

  Kulturskolechef

  Daniel Hedström

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 augusti 2021