Dans

Blandad dans för barn och unga i åldrarna 5 år till tredje året på gymnasiet.

Barndans 5 år-årskurs 1

Grupperna är som en blandning av barndans och lek. Barndans utgår från varje enskilt barns rörelseförmågor. Barn lär sig bäst genom lek och därför sker undervisningen på ett lekfullt och tryggt sätt. Musiken är varierad och lätt att dansa till. I lekar och improvisationer får barnen lära känna sitt dansuttryck. På barndansen deltar inte föräldrarna.
Lektionslängden är 30 minuter.

Dansmix årskurs 1-2

Dansmixen är en fortsättning på barndansen där barnen får prova balett, street, jazz och modernt. Undervisningen innehåller mer tekniska danssteg än barndansen, men ändå på ett lekfullt sätt. Barnen förbättrar rytmkänsla, kreativitet, koncentrationsförmåga, dansglädje och musikalitet. Eleven får lära sig grunderna och utveckla sitt eget sätt att uttrycka sig. Enkla danssteg sätts ihop till olika danskombinationer.
Lektionslängd är 30 minuter.

Streetdance årskurs 3-4

Streetdance är en dansform som utvecklades på gator och i klubb-kulturer. Det är en samlingsnamn på olika dansstilar, inspirerade av bland annat musikvideos och scenshower. Oftast utfört till en livlig och rytmisk musik. Lektionen inleds med uppvärmning med moment av improvisation och rytmik. Inlärning av en koreografi är ett huvudmoment, under denna delen läggs det fokus på teknik och musiktolkning. Varje träff avslutas med improvisationsövning. Eleven förbättrar sin rytmkänsla, koordination, kondition och styrka. Dansglädjen ligger i fokus.

Lektionslängd är 50 minuter.

Streetdance årskurs 5-6

Kursen är förtsättningen på Streetdance åk 3-4. Både uppvärmningsdelen av lektionen och koreografin är mer avancerade än i tidigare årskurser. Varje träff avslutas med stretching och avslappning.

Lektionslängd är 50 minuter.

Streetdance/Showdans årskurs 7-9

Showdans har sin grund i jazzdans men kan innehålla många olika dansstilar. Inspirationer är tagna från scenshower, musikaler, musikvideos och tv-program. Stegen är tagna från dansstilar såsom streetdance, jazz, disco, balett, salsa m.m. Eleverna jobbar med scenuttryck och scennärvaro. Förutom dessa egenskaper får deltagarna också en möjlighet att öva på taktkänsla, koordination, kroppskännedom och självförtroende. Lektionen inleds med uppvärmning med delar av egetskapande. En koreografi står i fokus av varje träff, avslutas med stretching och avslappning.

Lektionslängden är 60 minuter.

Balett årskurs 7 - årskurs 3 på gymnasiet

Balett är en form av dans som kräver bra hållning, starka muskler och flexibilitet. Vid varje lektion förbereder läraren olika övningar som förbättrar dessa egenskaper och lär grundläggande balettpositioner. Passen börjar med uppvärmning vid balettstång och på golvet, sedan jobbar eleverna med koreografi, lektionerna avslutas med stretching.
Lektionslängden är 60 minuter.

Kulturskolechef

Besöksadress

Storgatan 48

578 22 Aneby

Postadress

Box 53 | 578 22 Aneby

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 december 2023