Föreningar, föreningsliv

Ett rikt föreningsliv och välskötta föreningsdrivna anläggningar är basen i kommunens fritidsverksamhet.

I Aneby kommun är vi stolta över det rika föreningsliv som finns. Ett stort ideellt arbete läggs ner i de enskilda föreningarna och dessa är en ovärderlig tillgång för att skapa en meningsfull fritid för många kommuninvånare.

I kommunen finns ett brett föreningsliv med många idrotter representerade. Fotboll, hästsport, skidor, orientering, kampsport, innebandy, skytte, bordtennis, gymnastik, golf med mera har stor aktivitet. Även inom andra intresseområden finns en bred föreningsverksamhet. Inte minst är musiklivet mycket utvecklat med basen i en mycket uppskattad kulturskola. Vi har ett eget konserthus där framförallt Aneby Jazzklubb ansvarar för högklassig musikunderhållning året runt och här är det också biograf. 

I Aneby-modellen är de flesta fritidsanläggningar föreningsägda, vilket borgar för en god skötsel och stort engagemang för respektive anläggning. Kommunen driver idrottshallarna, två i Aneby, samt i Vireda och Sunhult. Dessutom driver kommunen Furulidsbadet, en inomhusbassäng.

Kultur och fritid

Bibliotek, allmänkultur, lokaluthyrning, föreningsliv, sport- och fritidsanläggningar.

Besöksadress

Storgatan 48

578 22 Aneby

Postadress

Box 53 | 578 22 Aneby

Kontaktperson

Kultur- och fritidschef

Gunilla Crona

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 december 2023