Föreningar, föreningsliv

Ett rikt föreningsliv och välskötta föreningsdrivna anläggningar är basen i kommunens fritidsverksamhet.

I Aneby kommun är vi stolta över det rika föreningsliv som finns. Ett stort ideellt arbete läggs ner i de enskilda föreningarna och dessa är en ovärderlig tillgång för att skapa en meningsfull fritid för många kommuninvånare.

I kommunen finns ett brett föreningsliv med många idrotter representerade. Fotboll, hästsport, skidor, orientering, kampsporter, innebandy, skytte, bordtennis, gymnastik med mera har stor aktivitet. Även inom andra intresseområden finns en bred föreningsverksamhet. Inte minst är musiklivet mycket utvecklat med basen i mycket uppskattad kulturskola. Vi har ett eget konserthus där framförallt Aneby Jazzklubb ansvarar för högklassig musikunderhållning året runt och här är det också biograf. Folkets Park har också regelbundna festtillställningar.

I Aneby-modellen är de flesta fritidsanläggningar föreningsägda, vilket borgar för en god skötsel och stort engagemang för respektive anläggning. Kommunen driver idrottshallarna, två i Aneby, samt i Vireda och Sunhult. Dessutom driver kommunen Furulidsbadet, en inomhusbassäng.

Kontakt

 • Näringsliv och fritid

  Mark och lokaler, företagsbesök, nyföretagande och entreprenörskap | Lokaluthyrning, föreningsliv, sport- och fritidsanläggningar.

  0380-461 00

  Besöksadress

  Storgatan 48

  Postadress

  Box 53 | 578 22 Aneby

  Kontakt

  Näringslivs- och fritidsansvarig

  Ola Gustafsson

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 september 2021