Vireda skola

Vireda skola ligger på landsbygden ca 2 mil från Aneby. Verksamheten består av förskoleklass till år 5 och har ca 90 elever. I väntan på en utbyggnad med fyra nya klassrum samt matsal på Vireda skola har vi tillfälliga lokaler på Lommaryds skola. I Vireda går förskoleklass- år 3 och på Lommaryds skola år 4-5. Vireda fritidshem finns på Vireda skola. Där vill vi ge barnen en meningsfull fritid med mycket olika aktiviteter och utomhuspedagogik.

Både Vireda och Lommaryds skola ligger i ett naturskönt område med skogen som närmsta granne. Att vistas utomhus med skogen som en naturlig lärmiljö för undervisning och naturupplevelser är en självklarhet hos oss. Våra skolgårdar inbjuder till lek både för de yngre och äldre eleverna.

Våra värdeord samarbete, vänlighet, ansvar och respekt genomsyrar allt vårt arbete och gäller för såväl elever, personal och vårdnadshavare. Vi har ett nära samarbete med hemmen och har ett aktivt brukarråd. På Vireda skola har vi en stark gemenskap och vi-känsla som gör att vi ger våra elever en trygg skolgång.

2022 fick Vireda skola & fritidshem utmärkelsen ” Hållbar skola”, då vi arbetar aktivt för ett lärande för hållbar utveckling. Att tänka ur perspektiven ekonomiskt, socialt och miljömässig hållbarhet i allt vi gör. Vi vill ge våra elever handlingskompetens inför framtiden.

Vireda skola

Grundskola och särskola som riktar sig till barn från förskoleklass upp till årskurs fem.

Besöksadress

Vireda skola 1

578 92 Aneby

Postadress

Box 53 | 578 22 Aneby

Övrigt

Rektor

Maria Stejdahl

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 april 2024