Feriejobb

Texten Feriejobb på en lila bakgrund.

Feriejobb sommaren 2019

Du som är född 2002 och är skriven i Aneby kommun har möjlighet att söka kommunalt feriejobb under sommarlovet. Ett feriejobb ger ett bra tillfälle för dig som är ung att praktisera på en arbetsplats i några veckor under sommaren.

Feriejobb eller feriepraktik som det också kallas, innebär att du har en handledare och får lära dig ett yrke. Du ersätter ingen ordinarie personal. Feriejobbet kan komma till nytta för dig i dina framtida val av yrke och ge dig insikt och erfarenhet av hur arbetslivet fungerar.

Kommunal verksamhet eller barnteater

Du som är född 2002 och är skriven i Aneby kommun kan söka feriejobb. Du kan välja ett feriejobb i verksamheter som barnomsorg, äldreomsorg, vaktmästeri och räddningstjänst inom kommunen. Ett annat alternativ är att spela barnteater som feriejobb, vilket är ett samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Inom den kommunala verksamheten är feriejobben uppdelade i tvåveckorsperioder från den 24 juni till den 16 augusti. Feriejobbet för barnteatern är under veckorna 25, 26 och 27. Oavsett om du väljer kommunal verksamhet eller teaterverksamhet är det totalt 60 timmar du jobbar. Du tjänar 65 kronor per timme.

Sök feriejobb

Ansökningstiden för feriejobb pågår till den 30 april.
Ansökan om feriejobb i Aneby kommun, Självservicelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Det finns ett begränsat antal kommunala feriejobb och vi kan inte garantera dig en plats. Därför rekommenderar vi dig att söka andra sommarjobb också.

Kontakt

 • Praktiksamordnare

  Stöd i att komma in på arbetsmarknaden och att bli självförsörjande. Samordnar praktik- och feriejobb.

  0380-462 62

  0380-461 00

  Besöksadress

  Torgatan

  Postadress

  Box 53 | 578 22 Aneby


Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 mars 2019