Feriejobb

En lila bakgrund med texten feriejobb på.

Feriejobb sommaren 2020

Du som är född 2003 och är skriven i Aneby kommun har möjlighet att söka kommunalt feriejobb under sommarlovet. Ett feriejobb ger ett bra tillfälle för dig som är ung att praktisera på en arbetsplats i några veckor under sommaren.

Feriejobb eller feriepraktik som det också kallas, innebär att du har en handledare. Du ersätter ingen ordinarie personal. Feriejobbet kan komma till nytta för dig i dina framtida val av yrke och ge dig insikt och erfarenhet av hur arbetslivet fungerar.

Kommunal verksamhet

Du som är född 2003 och är skriven i Aneby kommun kan nu söka kommunalt feriejobb. Exempel på platser där man kan få feriejobb är Anebys egna Wild Kids, sagoberättare på biblioteket, äldre- och barnomsorg. Kommunalt feriejobb kan man ha under maximalt två sammanhängande veckor med start den 22 juni (vecka 26) (Wild Kids kan eventuellt börja någon vecka tidigare). Lönen är satt till 65 kr per timme, maximalt för 60 timmar.

Studieförbundet Vuxenskolan, som tidigare varit en samarbetspartner under många år, kommer själva i år att rekrytera sina feriejobbare till teaterprojektet. Deras feriejobb ansöker du till via Arbetsförmedlingens platsbank.

Sök feriejobb

Välkommen, du som är född 2003 och är skriven i Aneby kommun, att söka kommunalt feriejobb (kommunala feriejobb kan vi endast erbjuda inom kommunens egna verksamheter). Ange i din ansökan vilken verksamhet du vill arbeta inom (vi lovar inte att vi kan uppfylla alla önskningar) och ange också när du absolut inte kan arbeta.

Ansökningstiden för feriejobb pågår till den 30 april.

Det finns ett begränsat antal kommunala feriejobb och vi kan inte garantera dig en plats. Därför rekommenderar vi dig att söka andra sommarjobb också.

Ytterligare upplysningar kan du få av våra arbetsmarknadscoacher
Kent Bohman, kent.bohman@aneby.se, telefon 0380-46264
Anders Hildingsson, anders.hildingsson@aneby.se, telefon 0380-46262

Kontakt

 • Praktiksamordnare

  Stöd i att komma in på arbetsmarknaden och att bli självförsörjande. Samordnar praktik- och feriejobb.

  0380-462 62

  0380-461 00

  Besöksadress

  Torgatan

  Postadress

  Box 53 | 578 22 Aneby


Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 september 2020