Hemsjukvård

Hemsjukvård är hälso- och sjukvårdsinsatser som utförs i hemmet. Hemsjukvård är till för den som behöver hälso- och sjukvård men inte kan ta sig till vårdcentralen själv.

Du kan få hemsjukvård vid ett enstaka tillfälle, under en viss tid efter en sjukhusvistelse eller om du behöver sjukvård i hemmet under en längre period. Bor du på ett särskilt boende har du alltid rätt till insatser från hemsjukvården. Hemsjukvården är tillgänglig dygnet runt årets alla dagar.

Personal i hemsjukvården

I hemsjukvården arbetar sjuksköterskor med olika specialistkompetenser, arbetsterapeuter, sjukgymnaster samt undersköterskor. Läkarbesök i hemmet bokas efter behov.

Detta gör hemsjukvården

Du kan få hjälp med exempelvis läkemedelshantering, sårbehandling, provtagning, funktionsträning eller utprovning av hjälpmedel. Du kan också få palliativ vård i hemmet.

Så får du hemsjukvård

I första hand vänder du dig till din vårdcentral. Om din läkare bedömer att du har behov av hemsjukvård tar du kontakt med hemsjukvården. Du kan också komma i kontakt med hemsjukvården via vårdplanering på sjukhus.

Kontakt

 • Sociala avdelningen

  Stöd, rådgivning, omsorg och rehabilitering för barn, ungdomar och familjer.

  0380-461 00

  Besöksadress

  Storgatan 48

  Postadress

  Box 53 | 578 22 Aneby

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 januari 2019